Gratis webshop template voor de prognose van je financieel resultaat

Gratis webshop template voor prognose financieel resultaat

Template voor webshop ondernemers

Ben jij een webshop ondernemer? Dan is dit een ideaal template om de prognose van je financieel resultaat in 2022 te berekenen. Stuur via het contactformulier je gegevens, dan mail ik je de Excel template.

Sturen op financieel resultaat

Jij als webshop ondernemer moet sturen op je financieel resultaat, want dat is waar het uiteindelijk om gaat. Je hoeft slechts 5 indicatoren te vullen en je ziet direct waar je dit jaar op uit kan komen. Gedurende het jaar ga je de realisatie meten en stuur je (indien nodig) bij. In het webshop dashboard waarmee Kokpit jou kan helpen is de prognose automatisch gekoppeld aan het resultaat, zo zie je direct of je op koers bent om je prognose te halen.

Hoe geef je bijsturing?

1.Bezoekers-> Je kan middels off- en online activiteiten meer relevante bezoekers generen. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van online marketing kanalen.
2.Conversie-> Je conversiepercentage kan je beïnvloeden door CRO (Conversie optimalisatie) door te voeren op je website. Daarnaast moet je goede USP’s ten opzichte van je concurrenten creëren.
3.Orderwaarde-> Er zijn veel manieren om je gemiddelde orderwaarde te verhogen. Denk aan up- en cross selling. Minimale orderwaarde. Bulk artikelen. Een ander assortiment aanbieden.
4.Inkoop-> De inkoop prijs in verhouding (%) tot je omzet. Over inkoopprijzen kun je bijvoorbeeld onderhandelen met je leverancier.
5.Cost of Sale-> Alle marketing en advertentie kosten die je maakt om omzet te genereren. Weergegeven in verhouding (%) tot je omzet. Het is belangrijk om deze indicator goed te monitoren, indien je ‘cost of sale’ te hoog is houd je geen bruto winst over.