Het gezicht tonen van de eigenaar van Kokpit

Over KOKPIT, over Dirk

KOKPIT wordt ‘bestuurd’ door mij, Dirk de Groot, een nuchtere noorderling. Ik hou ervan om gezamenlijk aan concrete doelstellingen te werken, zowel zakelijk als privé. Daarbij geniet ik niet alleen van de tastbare resultaten die we boeken, maar zeker ook van de reis ernaartoe.

Ik ben in 1977 geboren in Soest en in 1979 verhuisd naar het mooie dorp Gorredijk. Sindsdien ben ik Friesland trouw gebleven. Na mijn jeugd in Gorredijk ging mijn reis langs Leeuwarden, het pittoreske Terherne, om uiteindelijk te landen in Goutum.

Mijn doelgerichtheid uit zich ook in mijn hobby’s. Al mijn hele leven ben ik verslingerd aan tennis. Behalve kijken, speel ik zelf ook graag een potje. Ook in wedstrijdverband. En je begrijpt, ook dan heb ik maar één doel: winnen.

Waar die doelgerichtheid vandaan komt?

De fysieke handicap aan mijn been heeft daar zeker aan bijgedragen. In 1995 ben ik behandeld aan een botweefseltumor, sindsdien kan ik mijn rechterbeen niet goed meer buigen. Hierdoor heb ik geleerd om mezelf aan te passen: de situatie accepteren en problemen als uitdagingen te zien. Van daaruit kun je verder groeien en bloeien in je leven. Voor een onderneming geldt hetzelfde. Als je stappen wilt maken en doelen wilt bereiken moet je niet in problemen denken, maar juist in uitdagingen en creatieve oplossingen. Je past je aan, stelt reële doelen en zorgt dat je die behaalt.

Na jarenlang gewerkt te hebben als business- en data-analist bij onder andere De Friesland Zorgverzekeraar en energieleverancier Nuon, weet ik uit de praktijk hoe belangrijk het is om binnen je organisatie met relevante KPI’s (key performance indicators) te sturen op je doelstellingen. En ook vanuit mijn ervaring in de e-commerce en online marketing weet ik dat sturen op de juiste informatie essentieel is voor grip en groei.

Maar voor je überhaupt kunt sturen, moet je eerst het stuur in handen krijgen. Ik help je daarbij. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Laat een berichtje achter of vraag een gratis demo aan.